KALAU LAWATI TOLONG SIGN GUEST BOOK YE

30 January 2011

Pesanan Penting!!!!!!!!

Menurut laporan Polis seorang wanita telah dirogol oleh 5 lelaki disebuah kelab malam di
Singapura sebelum ditinggalkan. Wanita tersebut tidak berupaya untuk
mengingati kejadian malam tersebut, namun ujian
mengesahkan bahawa beliau telah dirogol berulang
kali dengan kesan rohypnol di dalam darahnya dan
progestrex, sejenis pil “mencuci” yang kecil.
Dadah tersebut kini digunakan oleh perogol-
perogol dan kemudian “mencuci” mereka.
Progesterex dibekalkan kepada para Doktor
haiwan untuk”mencuci”haiwan besar. Khabarnya
Progesterex digunakan bersama Rohypnol,
sebagai dadah “Dating” dan rogol. Apa yang
mereka perlu lakukan ialah menitiskan Rohypnol
ke dalam minuman si gadis, mangsa tersebut
tidak akan ingat apa-apa pun esok paginya dan apa
yang berlaku kepadanya sepanjang malam
tersebut.Progesterex amat senang larut dalam
minuman, dan akan “mencuci” agar simangsa tidak
akan mengandung akibat dari perkosaan tersebut
minum 300x241 Tolong Baca! terutama wanita
dan siperogol tidak perlu bimbang untuk menjalani
ujian air mani dan DNA.
> > > > > Kesan dadah ini adalah KEKAL
terhadap si mangsa. Prodesterex asalnya adalah
untuk memandulkan kuda, Mana-mana wanita
yang mengambilnya TIDAK AKAN
MENGANDUNG SAMPAI BILA-BILA. Si durjana
boleh memperolehi dadah ini dari pusat haiwan, atau mana-mana
universiti, dan ia mungkin akan digunakan
dengan berleluasa.


P/S: jangan biarkan minuman anda terbiar tanpa
dijaga oleh orang yang anda percayai.

pesanan dari All Women’s Action Society (AWAM )

20 FAKTA MENARIK TENTANG LIPAS

Dah lama cisdel.com tak kongsikan fakta-fakta menarik macam ni.. yang terakhir dulu adalah post fakta tentang McDonalds’. Ramai yang tak suka akan lipas ni sebab geli jijik dan sebagainya. Tapi tak salah kalau kita tau beberapa fakta yang menarik tentang lipas ni.

gambar lipas

 1. Nama lipas atau dalam Bahasa Inggeris cockroach berasal daripada perkataan Sepanyol “cucaracha” yang membawa maksud serangga gila.. haha
 2. Seekor lipas boleh menahan nafas selama 40 minit.. wow
 3. Seekor lipas boleh hidup 3-4 minggu walaupun kepala dia dah putus
 4. Kalau berlaku peperangan nuklear, lipas adalah satu-satunya makhluk yang boleh hidup
 5. Lipas mempunyai darah berwarna putih
 6. Kebanyakkan lipas boleh terbang tapi bukan kesemuanya.
 7. Lipas yang paling besar di dunia adalah Macropanesthia rhinocerus berasal daripada Australia yang beratnya adalah 50gram
 8. Lipas goreng adalah makanan yang biasa di Cambodia
 9. Lipas makmal betina boleh menghasilkan anak tanpa bantuan lipas jantan dan anak-anak dia semua betina
 10. Lipas anak hanya perlu mengawan sekali dan mampu menghasilkan anak sepanjang hidupnya hohoho
 11. Agak mustahil untuk menangkap seekor lipas sebab dia ada rambut-rambut halus yang boleh mengesan angin daripada pergerakkan apa-apa yang menghampirinya.
 12. Semasa perang di Vietnam, tentera Amerika menggunakan lipas untuk mengenal pasti askar-askar komunis yang menyamar sebagai petani
 13. Lipas ada gigi di dalam perutnya
 14. Lipas yang dilumatkan boleh boleh membantu menghilangkan kesan bisa jika dilumurkan pada tempat tu
 15. Lipas boleh menukar arah sebanyak 25 kali dalam masa satu saat
 16. Kalau lipas patah kaki, kaki itu boleh tumbuh semula
 17. Lipas bernafas melalui bahagian tepi badannya dan bukan melalui hidung
 18. Lipas hanya ada 6 kaki tapi memiliki 18 lutut hohoho
 19. Lipas boleh berlari sepantas 3 batu sejam
 20. Lipas dikatakan menghabiskan 75% masa sehari dengan hanya duduk tanpa buat apa-apa haha

Hohoho banyak rupanya yang kita tak tau pasal lipas.. lepas ni kalau jumpa lipas kat rumah jangan la bunuh ye.. tangkap untuk buat ujikaji betul ke fakta-fakta ni semua hehehe

Gambar Peninggalan Kaum Tsamud

Photobucket

Dikisahkan dalam Al-Qur’an, pada zamannya, kaum Tsamud memiliki pakar arkitek yang luar biasa. Nabi Salleh, nabi kelima dari 25 nabi dan rasul yang tertulis, diutus Allah SWT, mengajak mereka untuk bertauhid.

Namun, kaum Tsamud tidak menerima Nabi Salleh begitu saja. Mereka minta ditunjukkan satu mukjizat sebagai bukti bahawa Nabi Salleh adalah utusan Allah. Di luar batas kewajaran manusia, mereka meminta seekor unta betina keluar dari celah batu. Nabi Salleh pun berdoa meminta kepada Yang Maha Kuasa. Doanya dikabulkan, dan keluarlah seekor unta betina dari celah batu besar. Dia lalu berpesan kepada umatnya, jangan sampai menyakiti unta tersebut, apalagi membunuhnya. Azab Allah akan menyapu bersih, kalau sampai unta tersebut dibunuh. Kaum Tsamud akhirnya sepakat menjadi umat Nabi Salleh.


Setelah beberapa lama, salah seorang umatnya kemudian mengingkari dan nekad membunuh unta tersebut. Menurut riwayat, konon sang pembunuh adalah seorang yang diupah oleh seorang janda bangsawan yg kaya raya menawarkan akan menyerah dirinya kepada siapa yg dpt membunuh unta Saleh.
Di samping janda itu ada seorang wanita lain yg mempunyai beberapa puteri cantik-cantik menawarkan akan menghadiahkan salah seorang dari puteri-puterinya kepada orang yg berhasil membunuh unta itu.

Nabi Salleh amat marah. Dia tahu, azab Allah akan datang dan menghapuskan kaumnya. Kerana, “mukjizat unta” hanyalah simbol kepatuhan kaum Tsamud kepada Allah.

Setelah kejadian tersebut, kaum Tsamud masih menentang Nabi Salleh, kerana ternyata azab tidak melanda mereka. Maka, tidak lama kemudian, murka Allah pun datang. Angin puting beliung dengan suhu udara yang sangat dingin menyelimuti hari-hari kaum Tsamud, diiringi gempa dahsyat. Akhirnya, kaum Tsamud tenggelam ditelan bumi. Yang tertinggal hanya beberapa rumah dan istana gunung batu sebagai hasil karya mereka dan juga sebagai peringatan kepada kita.

Photobucket

Photobucket

Gambar atas. Rumah ibadat mereka.

Photobucket

Photobucket

Pasar kaum Tsamud.

Photobucket

Lubang tersebut dikatakan tempat unta keluar semasa zaman Nabi Salleh.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

27 January 2011

KERETA KUDA YANG COOL

kuda1 Kereta Kuda Paling Berteknologi

Kereta kuda ni sebenarnya bertujuan untuk melatih kuda disamping menjimatkan sumber tenaga. Dengan kata lain diorang taknak budaya kereta kuda zaman kuno tu hilang macam tu je.

Kereta ni dah tentu la sesuai untuk pelancong je, takkan korang nak simpan kat rumah kot jalan jalan Kereta Kuda Paling Berteknologi

Dari: autoblog.com

kuda2 Kereta Kuda Paling Berteknologi

kuda3 Kereta Kuda Paling Berteknologi

kuda4 Kereta Kuda Paling Berteknologi

BUAH PELIK DARI SELURUH DUNIA

buah kuning 300x226 5 Buah Unik di Dunia

Buah kuning ini diberi nama buah tangan Buddha kerana buahnya terbahagi ke dalam seperti jari tangan manusia. Buah ini ditemui di Asia. Buah Tangan Buddha ini memiliki kulit tebal dan hanya mempunyai sedikit isi. Buah ini digunakan di Jepun dan China sebagai aromaterapi di bilik tidur kerana buah ini memiliki bau seperti bau buah yang kuat. Dalam masakan Barat, buah ini sangat berharga.

KiwanoHornedMelon 300x300 5 Buah Unik di Dunia

Buah ini memiliki banyak nama seperti kiwano, melon bertanduk, timun bertanduk, labu lindung, melon jelly. Buah ini merupakan salah satu dari buah asli dari Afrika, tetapi ia juga tumbuh di California, Chille, Australia dan Selandia Baru. Di California, buah ini dikenali sebagai buah Blowfish. Walaupunpun buah ini dapat dimakan, buah kiwano ini lebih banyak digunakan sebagai makanan dekorasi.

buah 300x220 5 Buah Unik di Dunia

The monstereo, windowleaf, Mexican breadfruit, Swiss cheese plant, ceriman, fruit salad plant, monster fruit, atau apapun nama bagi buah pelik ini adalah lebih dikenali sebagai deliciosa monstera. Buah yang berasal dari jenis anggur ini merupakan tanaman asli dari Mexico dan Panama. Tinggi pokoknya dapat mencapai sehingga 20 meter. Buah ini secara puratanya berukuran 25 cm, dan kelihatan seperti telinga hijau. Buah ini digunakan untuk mengubati penyakit arthritis atau gigitan ular.

Yangmei 300x225 5 Buah Unik di Dunia

Yangmei adalah tanaman asli dari Asia Tenggara, terutama China. Pohon ini banyak digunakan sebagai ornamen di taman dan kebun-kebun buahan. Buah ini memiliki warna merah terang dan rasa masam manis. Di tengah-tengahnya terdapat benih/biji, dengan diameter setengah dari buahnya.

Dulse 300x225 5 Buah Unik di Dunia

Dulse tumbuh di pantai utara lautan Atlantik dan Pasifik. Buah ini kaya dengan mineral, vitamin dan protein yang tinggi. Ia tumbuh melekat pada batu-batuan di Irlandia, Islandia dan Atlantik Kanada. Buah unik ini memiliki daun besar, berwarna merah mawar atau merah ungu. Pelik tapi benar,ia dapat dimakan secara terus dari batu tempat ia tumbuh. Penduduk Islandia memakan buah ini bersama dengan mentega, tetapi ia juga dapat digunakan dalam sandwich, sup, pizza, dan lain lain.

26 January 2011

10 tmpt PELIK diDUNIA..1) PAMUKKALE - TURKEYKolam ni terjadi lpas 1 gempa bumi kat Turki beribu tahun dulu yg membuatkan tanah2 tu ada yg naik dan ada yg turun. Bawah tanah tu ada mata air panas maka bila terjadi gempa bumi tu, bawak naik air panas tu. Air panas tersebut mengandungi kalsium yg sangat tinggi. Pamukalle bermaksud Istana Kapas di sebabkn warna air yg berwarna putih susu. Pada zaman Greco-Romans, mereka buat bandar yg bernama Heirapolis dan menggunakan tempat ni as "Healing Place".
2) ICE TOWERS OF MOUNT EREBUS - ANTARTICA


Ratusan menara ais terdiri di Gunung Erebus. Hanya di gunung aktif inilah lahar nan panas bertemu dengan ais nan dingin, dan menciptakan sesuatu yang unik dan alamiah. Menara-menara tersebut memiliki ketinggian sekitar 60 kaki (20 meter).
3) FLY GEYSER - NEVADA,US

Mata air panas ini boleh didapati di Hualapai Valley berhampiran Gerlach.

4) KASHA KATUWE TENT ROCKS - NEW MEXICO,US

New Mexico's Kasha-Katuwe Tenda Rocks Monumen Nasional, di mana hakisan pahat formasi batuan yang dibentuk oleh letusan gunung berapi letupan antara enam dan tujuh juta tahun yang lalu. Sementara formasi yang seragam dalam bentuk, mereka berbeza dalam ketinggian dari beberapa meter hingga 90 meter sepanjang tugu 4,000 hektar.5) THE VALLEY OF THE MOON - ARGENTINA

Ischigualasto, yang bererti "tempat di mana anda meletakkan bulan" adalah sebuah lembah terpencil di Argentina. Hal ini dipasangkan dengan pembentukan geologi yang ditinggalkan oleh hakisan angin, batu berdiri mengagumkan dan batu-batu yang begitu bulat mereka kelihatan seperti guli besar.
6) DANXIA LANDFORM - CHINA

Fenomena geologi yang unik, yang dikenali sebagai 'Danxia landform', dapat dilihat di beberapa tempat di China. Contoh ini terletak di Zhangye, Wilayah Gansu. Danxia, yang bermaksud "awan merah", adalah bentuklahan khusus terbentuk dari batu pasir kemerahan yang telah mengikis dari masa ke masa menjadi siri gunung dikelilingi oleh tebing besar dan banyak pembentukan batuan yang luar biasa.
7) ECHANTED WELL - CHAPADA DIAMANTINA NATIONAL PARK (BRAZIL)

Poco Encantado, atau Enchanted Yah, terletak di Chapada Diamantina Taman Kebangsaan di negara bahagian Bahia, sekitar 400 kilometer ke pedalaman dari Salvador, ibukota Bahia. Ini kolam cengkung besar 120 meter dan air sangat lutsinar batu-batu dan batang pokok purba yang kelihatan di bahagian bawah. Apabila matahari tepat, cahaya datang melalui celah dan mewujudkan sebuah refleksi biru di atas air. Akses ke kolam ini sangat dikawal untuk perlindungan persekitaran ekosistem yang jarang dan halus.Maybankard 2 Cards. 2 is all you need. Find out more.

8) THE STONE FOREST - CHINA

The Shilin (China untuk hutan batu) adalah contoh mengagumkan topografi karst. Batu batan diperbuat dari batu kapur dan diwujudkan untuk meresap air permukaan tanah dan mengikis segala sesuatu tetapi tiang. Ini dikenali sejak Dinasti Ming sebagai 'Pertama Keajaiban Dunia. "
9) WULINGYAN - CHINA

Daerah Hunan penuh dengan pemandangan yang dramatik dan Wulingyan yang menakjubkan merupakan salah satu tarikan terbesar mereka. Keajaiban geologi terdiri dari lebih dari 3000 karsts batu kapur. Ada pemandangan air terjun dan beberapa gua batu kapur terbesar di Asia.10) SALAR DE UYUNI - BOLIVIA

The Salar merupakan salah satu ikon imej Bolivia, padang pasir garam besar di tengah Altiplano. Ini adalah gurun, lebar hampir mendatar yang menggambarkan matahari sedemikian rupa untuk mewujudkan kesan cermin dengan langit. Ada beberapa tasik di padang pasir dengan warna aneh dari deposit mineral di daerah.

Beberapa 40.000 tahun lalu, daerah itu adalah sebahagian daripada Tasik Minchin, sebuah tasik besar prasejarah. Ketika tasik kering, itu tertinggal dua tasik moden, PoopĆ³ Tasik dan Uru Uru Tasik, dan dua gurun garam utama, Salar de Coipasa dan Uyuni lebih besar. Uyuni kira-kira 25 kali saiz Bonneville Salt Flats di Amerika Syarikat. Hal ini diperkirakan mengandungi 10 bilion tan garam, dari yang kurang dari 25.000 ton pada tahun dihasilkan.

10 tmpt PELIK diDUNIA..1) PAMUKKALE - TURKEYKolam ni terjadi lpas 1 gempa bumi kat Turki beribu tahun dulu yg membuatkan tanah2 tu ada yg naik dan ada yg turun. Bawah tanah tu ada mata air panas maka bila terjadi gempa bumi tu, bawak naik air panas tu. Air panas tersebut mengandungi kalsium yg sangat tinggi. Pamukalle bermaksud Istana Kapas di sebabkn warna air yg berwarna putih susu. Pada zaman Greco-Romans, mereka buat bandar yg bernama Heirapolis dan menggunakan tempat ni as "Healing Place".
2) ICE TOWERS OF MOUNT EREBUS - ANTARTICA


Ratusan menara ais terdiri di Gunung Erebus. Hanya di gunung aktif inilah lahar nan panas bertemu dengan ais nan dingin, dan menciptakan sesuatu yang unik dan alamiah. Menara-menara tersebut memiliki ketinggian sekitar 60 kaki (20 meter).
3) FLY GEYSER - NEVADA,US

Mata air panas ini boleh didapati di Hualapai Valley berhampiran Gerlach.

4) KASHA KATUWE TENT ROCKS - NEW MEXICO,US

New Mexico's Kasha-Katuwe Tenda Rocks Monumen Nasional, di mana hakisan pahat formasi batuan yang dibentuk oleh letusan gunung berapi letupan antara enam dan tujuh juta tahun yang lalu. Sementara formasi yang seragam dalam bentuk, mereka berbeza dalam ketinggian dari beberapa meter hingga 90 meter sepanjang tugu 4,000 hektar.5) THE VALLEY OF THE MOON - ARGENTINA

Ischigualasto, yang bererti "tempat di mana anda meletakkan bulan" adalah sebuah lembah terpencil di Argentina. Hal ini dipasangkan dengan pembentukan geologi yang ditinggalkan oleh hakisan angin, batu berdiri mengagumkan dan batu-batu yang begitu bulat mereka kelihatan seperti guli besar.
6) DANXIA LANDFORM - CHINA

Fenomena geologi yang unik, yang dikenali sebagai 'Danxia landform', dapat dilihat di beberapa tempat di China. Contoh ini terletak di Zhangye, Wilayah Gansu. Danxia, yang bermaksud "awan merah", adalah bentuklahan khusus terbentuk dari batu pasir kemerahan yang telah mengikis dari masa ke masa menjadi siri gunung dikelilingi oleh tebing besar dan banyak pembentukan batuan yang luar biasa.
7) ECHANTED WELL - CHAPADA DIAMANTINA NATIONAL PARK (BRAZIL)

Poco Encantado, atau Enchanted Yah, terletak di Chapada Diamantina Taman Kebangsaan di negara bahagian Bahia, sekitar 400 kilometer ke pedalaman dari Salvador, ibukota Bahia. Ini kolam cengkung besar 120 meter dan air sangat lutsinar batu-batu dan batang pokok purba yang kelihatan di bahagian bawah. Apabila matahari tepat, cahaya datang melalui celah dan mewujudkan sebuah refleksi biru di atas air. Akses ke kolam ini sangat dikawal untuk perlindungan persekitaran ekosistem yang jarang dan halus.Maybankard 2 Cards. 2 is all you need. Find out more.

8) THE STONE FOREST - CHINA

The Shilin (China untuk hutan batu) adalah contoh mengagumkan topografi karst. Batu batan diperbuat dari batu kapur dan diwujudkan untuk meresap air permukaan tanah dan mengikis segala sesuatu tetapi tiang. Ini dikenali sejak Dinasti Ming sebagai 'Pertama Keajaiban Dunia. "
9) WULINGYAN - CHINA

Daerah Hunan penuh dengan pemandangan yang dramatik dan Wulingyan yang menakjubkan merupakan salah satu tarikan terbesar mereka. Keajaiban geologi terdiri dari lebih dari 3000 karsts batu kapur. Ada pemandangan air terjun dan beberapa gua batu kapur terbesar di Asia.10) SALAR DE UYUNI - BOLIVIA

The Salar merupakan salah satu ikon imej Bolivia, padang pasir garam besar di tengah Altiplano. Ini adalah gurun, lebar hampir mendatar yang menggambarkan matahari sedemikian rupa untuk mewujudkan kesan cermin dengan langit. Ada beberapa tasik di padang pasir dengan warna aneh dari deposit mineral di daerah.

Beberapa 40.000 tahun lalu, daerah itu adalah sebahagian daripada Tasik Minchin, sebuah tasik besar prasejarah. Ketika tasik kering, itu tertinggal dua tasik moden, PoopĆ³ Tasik dan Uru Uru Tasik, dan dua gurun garam utama, Salar de Coipasa dan Uyuni lebih besar. Uyuni kira-kira 25 kali saiz Bonneville Salt Flats di Amerika Syarikat. Hal ini diperkirakan mengandungi 10 bilion tan garam, dari yang kurang dari 25.000 ton pada tahun dihasilkan.

25 January 2011

RENUNGKAN BERSAMA

Fakta Menarik Tentang Bill Gates

Inilah 9 fakta menarik tentang Bill Gates;

1. Bill Gates menghasilkan wang US$250 setiap satu saat, iaitu lebih kurang US$20 juta sehari dan US$7.8 billion setahun!

2. Jika dia terjatuh US$1,000, dia tak perlu susah-susah untuk mengutipnya kembali kerana sama dengan waktu 4 saat untuk mengutip wang tersebut, dia sudah memperolehi income dalam jumlah yang sama.

3. Hutang kerajaan Amerika lebih kurang US$5.2 trillion, jika Bill Gates membayar seorang hutang tersebut, dia dapat melunaskannya dalam masa kurang dari 10 tahun.


4. Dia dapat menyumbangkan US$15 kepada semua orang di dunia tapi tetap dapat mempunyai baki US$5 juta sebagai wang sakunya.

5. Michael Jordan adalah atlit yang dibayar paling mahal di Amerika. Jika dia tidak makan dan minum dan tetap membiarkan pendapatannya kekal dalam setahun sejumlah US$30 juta, tetapi dia tetap harus menunggu sehingga 277 tahun agar dapat sekaya Bill Gates sekarang.

6. Jika Bill Gates adalah sebuah negara, dia akan menjadi negara ke 37 terkaya di dunia atau jadi syarikat Amerika terbesar nombor 13, malah melebihi IBM.

7. Jika semua wang Bill Gates ditukarkan ke dalam pecahan US$1, kita dapat menyusunnya menjadi jalan dari bumi ke bulan, 14 kali ulang balik. Tapi jalan itu harus dibuat non stop selama 1,400 tahun dan menggunakan sebanyak 713 buah Boeing 747 untuk mengangkut semua wang itu.

8. Bill Gates sekarang berumur 40 tahun. Jika kita mengandaikan dia dapat hidup 35 tahun lagi maka dia harus membelanjakan US$6.78 juta sehari untuk menghabiskan semua wangnya.

9. Tapi! Jika pengguna Microsoft Windows dapat claim US$1 untuk setiap kali komputernya hang kerana Microsoft Windows, Bill Gates akan segera bangkrap dalam masa 3 tahun!

24 January 2011

Smackdown peragut dalam lif

smack down

Website untuk membuang masa

Biasanya website itu dibuat dengan tujuan seperti update maklumat atau sebagai media sosial dan promosi. Namun begitu, isuhangat ingin berkongsi 5 website yang dibina dengan tujuan untuk menghabiskan masa pengunjungnya sahaja. Tak pasti apa tujuan webmaster web2 tersebut membuat web ini . Maaf tujuannya hanya satu ‘untuk membuang masa’ dan menghilangkan boring tahap gaban.

1. Eternal Moonwalk

website untuk membuang masa

Website ini dibuat sebagai tribute to Michael Jackson. Kandungannya hanyalah video-video berkaitan dengan ‘moonwalk’sahaja.

http://www.eternalmoonwalk.com/

2. Paper Toilet

website untuk membuang masa

Begitu juga website ini kita cuma akan menarik 1 roll tissue tandas. Tidak ada petunjuk dan navigation apapun. Pointnya adalah, kita cuma roll tissue sampai habis. Tidak ada reward papun.hehe. Benar-benar membuang masa, tapi dari sudut positif, kita boleh menghabiskan tisu tanpa perlu mengurangkan jumlah pokok di dunia ini.

http://www.papertoilet.com/

3. Falling Sand

website untuk membuang masa

Seperti tajuknya, falling sand. Klik website ini dan kita akan terus melihat pasir yang berwarna warni jatuh dari atas. klik dan tarik garis disana sini, mainkan pasirnya, itu sahaja, cuma itu kandungannya.

http://fallingsandgame.com/sand/

4. Horse Quartet

website untuk membuang masa

Ada 4 kuda, dan semuanya pandai bernyanyi atau bersuara. Gambar yang lucu, suara2 yang menarik, membuat kita terhipnotis sesaat. Main dan kombinasikan semuanya, kita yang kawal.

http://svt.se/hogafflahage/hogafflaHage_site/Kor/hestekor.swf

5. Screaming Bean

website untuk membuang masa

Nak lepaskan geram pada Mr Bean? Kacang lari dan kita picit sampai leper. Animasinya sangat memprovokasi kita untuk melakukannya. Tak percaya? cubalah sendiri.