KALAU LAWATI TOLONG SIGN GUEST BOOK YE

09 February 2010

Hikmah Allah Mencipta Tulang Sebelum Daging“dan lihatlah tulang belulang keledai itu, kemudian Kami menyusunnya kembali ….

Telah terbukti bahawa janin dalam kandungan berasal dari telur yang dihsilkan daripada sperma lelaki. Beberapa minggu setelah pertumbuhan, tulang mulai terbentuk dan kemudian daging menyelubungi tulang ini secara bertahap. Proses ini sangat rumit di mana daging tidak dapat terbentuk sebelum terbentuknya tulang. Oleh kerana itu Allah Yang Maha Berkuasa berfirman:

وَانْظُرْ إِلَى الْعِظَامِ كَيْفَ نُنْشِزُهَا ثُمَّ نَكْسُوهَا لَحْمًا – البقرة 259

“dan lihatlah tulang belulang keledai itu, kemudian Kami menyusunnya kembali, kemudian Kami membalutinya dengan daging.”

Dengan perkata lain, yang pertama kali diciptakan adalah tulang, kemudian dilapisi dengan daging dan otot. Kenyataan ini tidak seorang pun mengetahuinya pada saat Al – Quran diturunkan. Pertanyaannya Yang Allah ajukan adalah untuk kita mencari jawapan yang baru ditemui oleh sanitis sekarang : Bukankah Allah Yang Maha Berkuasa adalah Tuhan yang memberitahu Muhammad SAW tentang fakta biologis ini?

No comments: